به گزارش امور فرهنگی و ارتباطات سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم، مهرداد روحانی وزیری با اشاره به اقدامات انجامشده در شهر قم اظهار داشت: یکی از اقدامات خوب شهرداری قم که در کل کشور قابل توجه بوده کارهایی است که در حوزه تملک و فضای سبز انجام شده است.
وی نبود گرههای ترافیکی در شهر قم را موردتوجه قرارداد و افزود: در شهر قم هیچ گره ترافیکی وجود نداشته و در همه مناطق و در همه ساعتها شاهد ترافیک روانی در همه خیابانهای شهر هستیم که نتیجه تملکهای بازگشایی در سطح شهر است.
شهرداری منطقه سه به اقدامات انجامشده در حوزه فضای سبز هم اشاره کرد و گفت: اقدامات حوزه فضای سبز در چند سال اخیر در شهر قم نیز در کل کشور کمنظیر بوده و این اقدامات حاصل تلاش تیم و گروه و همچنین مدیریت قوی و تخصصی در قم است.
وی انتهای خیابان مدرس در منطقه سه را شاهد مثال این تحولات ذکر و تصریح کرد: انتهای خیابان مدرس به معنای واقعی بیابان و برهوت بود اما امروز به منطقهای مطلوب برای زندگی تبدیل شده و کیفیت زندگی بالا رفته است.
روحانی وزیری افزایش ردیف بودجه سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم را نیز حاصل عملکرد مثبت این سازمان در دهه گذشته دانست و ادامه داد: یکی از آسیبهای شهرهای درحالتوسعه مانند قم بیتوجهی به زیباسازی بعد از اجرای پروژههای عمرانی بوده که در حوزه فضای سبز نیز گاهی با آن مواجه میشویم.
وی توسعه فضای سبز قم را از نظر کمی قابل توجه دانست و بیان کرد: مساحت فضای سبز منطقه سه بیش از 4 میلیون مترمربع بوده و با سرانه فضای سبز و استاندارد جهانی برابری میکند اما یکی از مشکلات در این حوزه پراکندگی فضای سبز است.
شهردار منطقه سه بیشترین فضای سبز منطقه را فضای سبز جنگلی اعلام و خاطرنشان کرد: یکی از کمبودهای حوزه فضای سبز نبود بوستانهای محلهای بوده و بافت فرسوده در این منطقه اجازه ساخت بوستان نداده و نیازمند تملک است.
وی یکی دیگر از آسیبهای حوزه فضای سبز در شهرهای درحال توسعه را کیفیت فضای سبز مطرح کرد و یادآور شد: باید به فضاهای سبز با نگاهی جامعتر پرداخت و طراحی و کاربریهای آن را ارتقاء داد.
روحانی وزیری شهر قم را در مرحلهی ورود به کیفی سازی در دو بخش زیباسازی و فضای سبز دانست و بیان کرد: امروز شهر قم ازنظر کمی در بخش فضای سبز با سرانه کشورهای پیشرفته برابری کرده و زمان ورود به مباحث کیفی در این حوزه است.
وی با اشاره به اهمیت پویایی پارکها و بوستانها ابراز کرد: اجرای بعضی از طرحهایی که منجر به پویایی و زنده شدن بوستانها و پارکها میشود نیاز به بودجههای سنگین نداشته و تنها با خلاقیت و طراحی ساده میتوانیم کاربریهای متفاوتی در آن ایجاد کنیم.
شهردار منطقه سه فضای سبز 4 میلیون مترمربعی منطقه سه را فضایی ایده آل برای اجرای طرحهای فرهنگی و مفرح برای منطقه معرفی کرد و افزود: الگوبرداری از طرحهای موفق کشور و دنیا میتواند تحولی بزرگ را در قم رقمزده و زمان ورود به این مباحث رسیده است.
وی مساحت بوستان ولایت را 230 هکتار اعلام کرد و گفت: یکی از بوستانهای منحصربهفرد بوده که تا امروز به آن بیتوجهی شده و یکی از این مسائل نداشتن دید و منظر استاندارد است و توپوگرافی بوستان این اجازه را به ناظر نمیدهد.
روحانی وزیری از رفع مشکلات ورودی بوستان خبر داد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در هفته گذشته مسیر ورودی بوستان به تصویب نهایی رسیده و تا پایان سال عملیات عمرانی هر دو ورودی آن تمام میشود.
وی ادامه داد: آسفالت مسیرهای داخل بوستان نیز در دستور کار قرارگرفته و زیرسازی آن انجام شده و مبلمان شهری و ساخت 50 عدد سکو در حال پیگیری است تا ورود و اسکان مردم در بوستان ساماندهی شود.
شهرداری منطقه سه یکی دیگر از مشکلات بوستان را تأمین روشنایی عنوان و تصریح کرد: طرح روشنایی بوستان مصوب شده اما به علت هزینه بالای اجرای آن از سال آینده و بهصورت فازبندی انجام میشود.
وی آبرسانی در این بوستان را به خاطر نوع توپوگرافی آن مشکل ارزیابی کرد و تأکید کرد: بسیاری از مشکلات و مسائل زیر بنایی این بوستان حلشده ولی به علت مساحت بالای این بوستان باید برای به بهرهبرداری رساندن آن فرا منطقهای به آن توجه کرد.
روحانی وزیری از مدیریت استان خواست به مسائل شهر با نگاه کلان توجه کنند و یادآور شد: داشتن نگاهی برای حل مشکلات یکی از کمبودهای مدیریت استانی بوده و باید بدانیم در اجرای هر یک از پروژهها شهرداری تنها اجراکننده است و نفع اصلی آن برای مردم خواهد بود.
وی شهرداری را در مسیر توسعه شهر تنها خواند و ادامه داد: متأسفانه ادارات و ارگانهای مرتبط با شهرداری تنها ارائهدهنده قوانین بوده و هیچ نگاهی برای پیدا کردن راههای حل مشکلات ندارند.
شهردار منطقه سه بوستان ولایت را به لحاظ توپوگرافی ویژه خواند و تصریح کرد: باید از این فرصت در جهت جذب توریسم و ارتقاء کیفیت گردشگری استان استفاده کرده و نیازمند نگاهی کلان از سمت مدیران استانی در این مورد هستیم.
وی سپس مشارکت مردم را در کنار اقدامات شهرداری در ارتقاء توسعه شهر مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: متأسفانه طبق آمارها مشارکت مردم در شهرهایی شبیه قم تنها 12 درصد بوده درحالیکه در کشورهای پیشرفته این عدد به بیش از 70 درصد میرسد.
روحانی وزیری تأکید کرد: توسعه فضای سبز با شهرداری است اما نگهداری و حفظ آن با مشارکت مردم امکان داشته و در این حوزه نیازمند کارهای فرهنگی و آموزش در سطح وسیعی هستیم.
وی در پایان اقدامات فرهنگی در بخش فضای سبز را قابلتوجه خواند و ادامه داد: البته بخش فرهنگی فضای سبز نسبت به سایر حوزهها در شهرداری قویتر عمل کرده و امروز شاهد رفتارهای بهتری از شهروندان در حفظ و نگهداری فضای سبز هستیم.