اجرای طرحترمیم درختان آسیبدیده کهنسال با مواد پلی اورتان
رئیس کلینیک گیاه پزشکی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم ترمیم درختان آسیبدیده با مواد پلی اورتان طرحی نوآورانه خواند و گفت: این طرح با توجه به موفقیتآمیز بودن نتایج آن از مرحله پایلوت خارجشده و از پاییز در تمام مناطق شهرداری قم اجرایی میشود.
به گزارش واحد امور فرهنگی و ارتباطات سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم، سعید علامه موسوی با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری فضای سبز با روشهای نوین علمی، اظهار داشت: توسعه فضای سبز تنها بخشی از رسالت سازمان بوده و حفظ و نگهداری از آن نیز بخش مهمی از وظایف و دغدغههای سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری را به خود اختصاص میدهد.
رئیس کلینیک گیاه پزشکی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم حفظ و نگهداری از فضای سبز را نیازمند توجه به دستاوردهای روز دنیا دانست و افزود: امروز حفظ و نگهداری فضای سبز و درختان بهصورت تخصصی و علمی موردتوجه قرارگرفته و شهرداری قم نیز پیشگام با علوم روز در این حوزه حرکت میکند.
علام هوسوی نحوترمیم درختان آسیبدیده را تشریح و تصریح کرد: طرحترمیم و پانسمان درختان آسیبدیده و پوسیده از دو سال پیش در قم کلید خورد که از روش های مختلفی در این زمینه استفاده میشد.
وی از آغاز اجرای طرحترمیم و پانسمان درختان آسیبدیده با مواد پلی اورتان در قم خبر داد و گفت: طرحترمیم و پانسمان درختان آسیبدیده با مواد پلی اورتان بهصورت آزمایشی و نوآورانه با تعدادی از درختان بهصورت پایلوت در چند منطقه آغاز شد.
رئیس کلینیک گیاه پزشکی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم ساختار مواد پلی اورتان را موردبررسی قرارداد و بیان کرد: مواد پلی اورتان کاملاً خاصیت چسبندگی داشته و تمام حفره را پرکرده و مانع نفوذ هوا و رطوبت بهعنوان دو عامل گسترش پوسیدگی در تنه درخت میشود.
علامه موسوی ادامه داد: از دیگر ویژگیهای این مواد آتشزا نبودن آن و تحمل دمای بالا و پایین محیط بوده و ماندگاری بالا و خاصیت ارتعاشی آن کمک میکند تا با رشد درخت، تنه درخت دچار آسیبدیدگی بیشتر و ترکخوردگی نشود.
وی با ابراز رضایت از نتایج تحقیقات این مواد در طی دو سال گذشته، مطرح کرد: امسال این طرح بهصورت گسترده در بوستانهای منطقه ۷ که درختان کهنسال نارون قابل ملاحظهای دارد اجرایی و از مرحله پایلوت خارجشده است.
رئیس کلینیک گیاه پزشکی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم مراحل ترمیم درختان با مواد پلی اورتان را توضیح داد و خاطرنشان کرد: ابتدا آسیبدیدگی تنه درختان با چسب هرس و مواد حشرهکش و قارچکش پانسمان شده و درنهایت با مواد پلی اورتان پرشده و با رنگ مناسب قسمت ترمیمشده و همرنگ درخت میشود