X

اخبار

دوشنبه 25 فروردین 1399
تعداد بازدید: 1351

کاشت بیش از 400 هزار اصله درخت و درختچه مثمر و دارویی در سال 98 در شهر قم

معاون فنی و اجرایی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم از کاشت بیش از 400 هزار اصله درخت و درختچه مثمر و دارویی در قم خبر داد و گفت: افزایش بهره‌وری و حفظ کیفیت منظر شهری در انتخاب و کاشت این 400 هزار اصله درخت موردتوجه بوده است.
کاشت بیش از 400 هزار اصله درخت و درختچه مثمر و دارویی در سال 98 در شهر قم

 

به گزارش واحد فرهنگ و ارتباطات سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم، ابوالفضل مهدی نیا با اشاره به اهمیت افزایش بهره‌وری در حوزه فضای سبز اظهار داشت: افزایش بهره‌وری و اثربخشی از اهداف مهم مدیریتی بوده که در توسعه فضای سبز شهری قم مورد توجه است.
وی اهداف تیم اجرایی مستقر در سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم را موردتوجه قرارداد و افزود: افزایش بهره‌وری با انتخاب و کاشت انواع درختچه‌های دارویی و درختان میوه یکی از مسائلی است که در چند سال اخیر به آن توجه شده است.
معاون فنی و اجرایی سازمان پارک‌ها و فضای سبز مهم‌ترین محاسن استفاده از درختان مثمر در فضای سبز شهری را بیان کرد و گفت: افزایش رغبت و مشارکت شهروندان در توسعه و نگهداری فضای سبز مهم‌ترین عامل انتخاب درختان مثمر در فضای سبز شهر است.
وی کمک به بهبود اقتصاد شهری و امکان استفاده شهروندان از محصول درختان را یکی دیگر از امتیازات کاشت درختان مثمر دانست و تصریح کرد: افزایش تنوع زیستی و جمعیت پرندگان نیز با کاشت درختان مثمر موضوعی است که کمتر به آن توجه می‌شود.
مهدی نیا حذف باغات را عامل مهاجرت بسیاری از گونه‌های پرندگان از شهر قم عنوان و خاطرنشان کرد: متأسفانه محدودیت‌های اقلیمی و آب و هوایی مانند نوسانات دما که بعضاً فاصله حداکثر دما تا حداقل دما در سال به 70 درجه سانتی‌گراد می‌رسد کاشت درختان مثمر را دچار چالش جدی کرده و استفاده از گونه‌های درختی را محدود می‌کند.
وی ادامه داد: کمبود شدید منابع آب و کیفیت پایین و شوری بالای منابع آب موجود و همچنین کیفیت پایین و شوری خاک نیز چالشی است که در کاشت درختان مثمر وجود داشته و باعث محدودیت انتخاب گونه‌های درختی می‌شود.
معاون فنی و اجرایی سازمان پارک‌ها و فضای سبز انواع گونه‌های درختی مثمر کاشته شده در شهر قم را نام برد و افزود: از درختان و درختچه‌های مثمر کاشته شده در فضای سبز می‌توان انار، پسته، انجیر، زیتون، توت، گل محمدی، سنجد، انگور و گونه دارویی نسترن را نم ببریم.
وی تعدادی از گونه‌های پوششی را نیز نام برد و ادامه داد: گونه دارویی رزماری، آرتیشو، مغربی زرد و دیگر گونه‌های دارویی نیز در فضای سبز شهر کاشته می‌شود و مردم می‌توانند از زیبای آن لذت ببرند.
مهدی نیا به اصل رسالت فضای سبز شهری نیز پرداخت و تصریح کرد: نکته‌ای که در توسعه فضای سبز شهری موردتوجه قرار می‌گیرد باوجود استفاده حداکثری از درخت و درختچه‌های مثمر و دارویی نباید رسالت فضای سبز شهری که افزایش کیفیت محیط و منظر شهری است نادیده گرفته شود.
وی زیبایی، ثبات و تعادل در اکوسیستم شهری را مهم‌ترین رسالت فضای سبز دانست و تأکید کرد: باید انتخاب و استفاده از گونه‌های مختلف با دید باز و رعایت مسائل کارشناسی انجام‌شده و استفاده از آخرین دستاوردهای علمی روز دنیا را مدنظر داشته باشیم.
معاون فنی و اجرایی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم در پایان رسیدن به شرایط مطلوب در فضای سبز را کاری جمعی عنوان کرد و افزود: مشارکت مردمی در کنار کار شبانه‌روزی و علمی کارشناسان، باغبانان و سایر عوامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز تنها راه دستیابی به شرایط مطلوب در حوزه فضای سبز شهر قم خواهد بود.

 

تصاویر
  • کاشت بیش از 400 هزار اصله درخت و درختچه مثمر و دارویی در سال 98 در شهر قم
جستجو
آرشیو ماهیانه
درباره ما

با ما از طریق راه های ارتباطی زیر در تماس باشید. سوال‌ها، پیشنهادها و انتقادات شما برای ما مهم بوده و ما تمام تلاش خود را برای کمک به شما به کار می‌گیریم.

 
نقشه