بوستان ۱۰۰۰ هکتاری قم تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد
شهردار قم از بهرهبرداری بوستان ۱۰۰۰ هکتاری شهر قم تا سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: خدمات مناسبی در این بوستان از جمله باغ پرندگان، تلهسیژ، تلهکابین، باغ گیاهشناسی و غیره پیشبینیشده است.
دکتر سید مرتضی سقائیاننژاد در گفتگوی ویژه خبری شبکه قم با اشاره به اهمیت توسعه شهر هوشمند، اظهار داشت: زیرساختهای شهر الکترونیک در قم با قدرت در دست اقدام است و هماکنون ۹۰ کیلومتر فیبر نوری در شهر گسترده شده است.
شهردار قم با بیان اینکه تمام نرمافزارهای شهرداری جمعبندی و یکپارچه شده است، ابراز کرد: در سال ۹۷، هفده خدمت و در سال ۹۸ تعداد خدمات الکترونیکی ۲۱ خدمت در نظر گرفته شده است ولی شهر الکترونیک شهروند الکترونیک میخواهد.
سقائیاننژاد با تأکید بر اینکه متأسفانه استقبال مناسبی از خدمات الکترونیکی شهرداری تاکنون نشده است، عنوان کرد: شهرداری منطقه پنج به عنوان آزمایشی در این زمینه در نظر گرفته شده است که مورد استقبال عموم مردم قرار نگرفته و هنوز مردم بهصورت سنتی به دنبال دریافت خدمات هستند.
وی توسعه شهر الکترونیک و توسعه خدمات الکترونیکی را دو هدف عمده در شهر هوشمند برشمرد و افزود: سامانههای زیادی از جمله میز خدمت الکترونیک، پرتال خدمات، شبکه الکترونیک خدمات، سامانه شفافیت و غیره در این زمینه پیشبینی شده است ولی زیاد مورد استقبال مردم قرار نگرفته است.
شهردار قم با تأکید بر اینکه طبق برنامهریزی باید تا پایان سال ۱۴۰۰ برنامه شهر هوشمند قم نهایی شده باشد، تصریح کرد: یکی از خدمات در این زمینه کارت شهروندی قم کارت است که از اول مهرماه در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
سقائیاننژاد با بیان اینکه خدمات مختلفی شامل کیف پول، هزینههای حملونقل عمومی و برخی عوارضها توسط قم کارت قابلیت پرداخت دارد، یادآور شد: قم بعد از تهران، اصفهان و مشهد چهارمین کلانشهر کشور است که کارت شهروندی در اختیار شهروندان قرار میدهد.
وی سرانه فضای سبز شهر قم را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: هماکنون سرانه فضای سبز شهر قم ۲۰ متر بهازای هر شهروند است که باید این سرانه تا سال ۱۴۰۰ به ۲۷ متر برسد.
شهردار قم با تأکید بر اینکه هماکنون ۳۵۶ بوستان در سطح شهر قم وجود دارد، گفت: برای رسیدن سرانه فضای سبز هر شهروند به ۲۷ متر باید سالانه ۲۵۰ هکتار فضای سبز افزوده شود که طبق برنامهریزیها این مهم در دست اقدام است.
سقائیاننژاد احداث بوستان ۱۰۰۰ هکتاری را از مهمترین پروژههای شهر قم دانست و افزود: خدمات مناسبی در این بوستان از جمله باغ پرندگان، تلهسیژ، تلهکابین، باغ گیاهشناسی و غیره پیشبینیشده است که امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.
وی کاشت گیاهان مثمر در شهر قم را یکی از اقدامات برای کاهش مصرف آب فضای سبز ذکر کرد و ادامه داد: در قسمتهایی که جمعیت کمتری وجود دارد از گیاهان مثمر استفاده میشود و کاشت چمنهای کم آب بر در دستور کار قرار دارد.