کاشت گونههای گیاهی متناسب با اقلیم شهر قم
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم از رشد 2/8 برابری بودجه فضای سبز طی 3 سال گذشته خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم، پیام جوادیان با اشاره به روند بودجهای سازمان اظهار داشت: روند صعودی اعتبارات سازمان از سال 94 که رقمی حدود 60 میلیارد تومان بوده در سال 97 تقریباً 2.8 برابر معادل 162.5 میلیارد تومان شده است که این موضوع نشاندهنده روند عملکرد این سازمان در مسیر توسعه و ارتقا فضای سبز شهر است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم در ادامه به سرانه ریالی هر فرد از توسعه فضای سبز اشاره کرد و افزود: در سال 94 سرانه ریالی هر فرد 72 هزار تومان بوده که در طی سالهای گذشته تاکنون به 204 هزار تومان رسیده است.
وی رسیدگی به انتقادات و پیشنهادهای شهروندان در حوزه فضای سبز را موردتوجه قرارداد و گفت: یکی از انتقادات شهروندان نسبت به کاشت کاج و اکالیپتوس است، البته کاشت این گونهها از سال 95 در قم متوقفشده اما حقیقت این است که اکالیپتوس یکی از گونههای گیاهی مقاوم است اما نه برای فضای سبز درون شهر.
به گفته جوادیان، کاشت اکالیپتوس در بوستانهای جنگلی به دلیل مقاومت بالا کاربرد بالایی دارد ولی به دلیل ریشه مهاجم کاشت آن در شهر توصیه نمیشود اما برای بیرون شهر و در فضاهای جنگلی ممانعتی ندارد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم بابیان اینکه نمیتوانیم بهسرعت کاشت کاج را انجام دهیم علاوه بر اینکه این گونه درخت مهاجم نیست عنوان کرد: در حال حاضر انواع درختان نارون، توت، زبانگنجشک، زالزالک و... که مقاوم و متناسب با اقلیم قم است برای فضای سبز کاشته میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم در پاسخ به این سؤال که چرا از درختان میوه و مثمر برای فضای سبز درون شهر استفاده نمیشود تصریح کرد: استفاده از گونههای میوهای به دلایل مختلف که عمده آن به مخاطره افتادن سلامت شهروندان است بههیچعنوان توصیه نمیشود. بااینوجود سعی کردیم با ایجاد فضاهای تفریحی و باغستانهایی با کاشت زیتون مثمر، توتستان، انارستان و باغات پسته فضاهایی را برای تفریح و استفاده شهروندان تأمین کنیم.