شهرداری قم از نهادهای پیشرو در اجرای اقدامات حافظ محیط زیست است/تشریح اقدامات شهرداری در راستای حفظ محیط زیست
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با تاکید بر اینکه شهرداری قم از شهرداریهای پیشرو در اجرای اقدامات حافظ محیط زیست بوده است گفت: یکی از اقدامات در این زمینه احداث و حمایت از ساختمانهای سازگار با محیط زیست در سالهای اخیر بوده است.
به گزارش واحد خبر سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم، پیام جوادیان با اشاره به بازدید مدیر صندوق ملی محیط زیست کشور از شهر قم اظهار کرد: جلسات مشترکی با حضور ایشان و معاون خدمات شهری شهرداری و تعدادی از مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر برگزار شد و فعالیتها و اقدامات شهرداری در راستای حفظ محیط زیست مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری قم از شهرداریهای پیشرو در اجرای اقدامات حافظ محیط زیست بوده است افزود: احداث ساختمانهای سازگار با محیط زیست یکی از اقدامات شهرداری در سالهای اخیر بوده است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم گفت: در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه فضای سبز نیز گزارشی در این جلسات ارائه شد که از آن جمله میتوان به مدیریت تفکیک از مبدا پسماندهای شهری با همکاری سازمان مدیریت پسماند اشاره کرد که با این هماهنگی تمام پسماند حاصل از هرس درختان و نظافت فضای سبز سطح شهر در مبدا تفکیک شده و شرایطی فراهم شده که تقریبا دفع حاصل از این امر به صفر رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه حجم زیادی از پسماند حاصل از هرس درختان، ضایعات چمنزنی، چوبهای الواری و... به طور کامل در مرحله تبدیل به کمپوست گیاهی و بازیافت قرار میگیرد افزود: دو دستگاه چیپس چوب در سازمان تامین شده و در دو سایت شمال و جنوب شهر شاخ و برگ حاصل از هرس درختان دستهبندی شده و چوبهای الواری با قابلیت زغال شدن توسط این دستگاهها خرد شده و آماده استفاده مجدد به عنوان محصولات مختلف میشود.
جوادیان با بیان اینکه زبالههای شهری نیز در محل بوستانها تفکیک شده و منتقل میشود گفت: استفاده از آبگرمکنهای خورشیدی در بوستانهای شهری یکی دیگر از اقدامات بوده و در حال حاضر اکثر سرویسهای بهداشتی بوستانها دارای این قابلیت هستند.
وی ادامه داد: چند نیروگاه خورشیدی از جمله مقابل شهرداری مرکز، پارکینگ سازمان پارکها و... نیز طی سالهای اخیر احداث شده است و به عبارتی جنبه فرهنگسازی برای مردم برای استفاده از انرژیهای نو دارد.
جوادیان با اشاره به اقدامات انجامشده در زمینه بهرهوری منابع آب تصریح کرد: استفاده از سیستمهای آبیاری تحت فشار، توسعه شبکه آب خام شهری، استفاده از فنون جدید در احداث مخازن ذخیره آب با تکنولوژی روز و با حداقل زمان ممکن، کاهش روشنایی پارکها در فصول گرم برای صرفهجویی در مصرف برق تا کمکی به شبکه برق کشور داشته باشیم، کاهش مصرف برق در ساختمانهای اداری، تغییر ساعت و مدیریت زمان کاری چاههای آب و آبنماها از دیگر اقدامات بوده است.
وی به احداث ساختمانهای سازگار با محیط زیست در فضای سبز شهر اشاره کرد و گفت: به منظور وترویج فرهنگ این موضوع و احداث فضای سبز و بام سبز در مجتمعهای مسکونی و استفاده از پساب حاصل از ساختمانها در همان مجموعه برای توسعه فضای سبز اقداماتی از سال 96 با همکاری حوزههای مختلف شهرداری از جمله معاونت شهرسازی آغاز شده و مشاوری در این خصوص فعال است تا مشوقهایی را برای این کار قرار دهیم و راهکارهایی اتخاذ شود تا بتوانیم از توان بخش خصوصی و شهروندان در این راستا استفاده کنیم و فرهنگ ایجاد ساختمانهای سازگار با محیط زیست و انرژی صفر در بین شهروندان ترویج یابد.
جوادیان خاطرنشان کرد: توان شهرداری در این زمینه محدود است و شرکتهای خدمات رسان و... باید همراهی کرده و مشوقهایی را تعریف کنند تا در آینده بتوانیم سرانه مصرف انرژی ساختمانها را کاهش داده و سرانه فضای سبز آنها را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: صندوق ملی محیط زیست به عنوان متولی موضوع میتواند کمکهای زیادی به شهرداری کند و مشوقهایی را برای ترغیب مردم به این امر پیشبینی کند.